Ak Parti Tarihinin Büyük Türbülansı – Özgür Özel’in Değerlendirmesi

CHP lideri Özel'den 'erken seçim' açıklaması: Erdoğan'ın aday olmasını istiyoruz

Özgür Özel: “Ak Parti Tarihinin En Büyük Türbülansını Yaşıyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, 22 yıllık Ak Parti iktidarlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İktidar bir tükenmişlik sendromunda, ne yapacağını bilemiyor. İçeride çok seslilik var. Her kafadan bir ses çıkıyor, kimse kimseyi ikna edemiyor. Herkes, Sayın Erdoğan’ı bir tarafa çekmeye çalışıyor. O yüzden duygu durumları dalgalı, kararları birbiriyle çelişkili, bir günleri bir günlerine uymuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi herhalde tarihinin en büyük türbülansını yaşıyor,” şeklinde konuştu.

Özel, Türkiye’de kutuplaşmadan kurtulmanın gerekliliğine vurgu yaparak, Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne değindi ve şunları söyledi: “Teğmenler meselesinde, yıllardır edilen bir yeminin birkaç yıldır ettirilmemesi ayıp. Neye yemin ediyorlar, Atatürk’e bağlılığa, ülkeye bağlılığa, bayrağa bağlılığa. Ülkeyi bölmek isteyenlere ‘Kılıcımız keskindir.’ diyorlar. Buna kızıyor adamlar. Bu yemini ederlerken kaçıp da etmeyen varsa onu tutup atacaksın ordudan.”

Özel, erken seçim tartışmalarına da değinerek, “Erdoğan seçimlere giderse bir daha aday olamıyor. Seçimleri yenileme yetkisi var ama yenilerse dönemi dolduğu için bir daha aday olamıyor. Meclis 360 ile yenilerse, son 1 kez aday olma hakkı var. Kalan 2,5 yılı o bırakacak. Oturacağız yarışacağız, seçimleri yenileyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok. Sayın Erdoğan 2026’nın baharında en geç koysun sandığı kendisine güveniyorsa, millet kararını versin,” şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başarılı olduğunu belirterek, “Sol açıkta Ekrem Bey, sağ açıkta Mansur Bey var. Ekrem Bey kendi takımında başarılı olunca bu Mansur Bey’i üzmez, güçlendirir. Ekrem Bey’in başarısı da Ekrem Bey’i teşvik eder. Birbirlerine rakip değiller,” dedi.