Eski Emniyet Görevlileri FETÖ İddianamesiyle Karşı Karşıya

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Sertçelik'in firarına ilişkin davada tutuklu sanık kalmadı

FETÖ bağlantılı suç örgütüyle ilişkilendirilen eski emniyet görevlileri hakkında iddianame açıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, eski Şube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz ile sivil sanıklar Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’, ‘Göreve ilişkin sırrın açıklanması’, ‘Suçluyu kayırma’, ‘Tanığı etkilemeye teşebbüs’ suçlarından iddianame hazırlandı.

Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sürecinde, iddianamenin ilk duruşması 18 Temmuz’da gerçekleşti. İlk duruşmada Metehan İlkyaz’ın tahliye edildiği belirtildi. Bugünkü ikinci duruşmada ise tüm sanıkların hazır bulunduğu belirtildi.

Mahkemede dinlenen tanık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde polis memuru Ç.K., şube müdürü Kerem Gökay Öner’in bir doktorla görüşmesiyle ilgili detayları paylaştı. Ç.K. ifadesinde, “Doktorla görüşmesi oldu, bir kağıt aldık ve geri döndük. İçeriği nedir ya da kimin için olduğunu bilmiyorum. Sonradan kimin için gittiğimizi öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ise suçlamaları reddederek, “Kesinlikle suçsuzum. Geçmişte FETÖ iddialarına maruz kalmış bir müdürüm. 30 yıllık meslek hayatımı böyle bir iddianameye yem etmeyeceğim. İnşallah mesleğime geri döneceğim” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmesine karar verdi ve Serdar Sertçelik’in babası olan tutuksuz sanık Erdoğan Sertçelik’in dosyasının ayrılmasına hükmetti. Duruşma 29 Ocak’a ertelendi.