Hatırlamadığını İddia Eden Tutuklu: Kayhan Barbak

Arkadaşıyla alkol aldıktan sonra eşini katledip 'kıskandım' demişti! Cani koca için istenen ceza belli oldu

Bıçaklı Cinayet Vakası Sonrası Tutuklanan Kayhan Barbak, Hatırlamadığını İddia Ediyor

Olay, 25 Aralık 2023 sabahı saat 05.00 sularında Vatan Mahallesi 9057 Sokak’ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Evine arkadaşıyla birlikte içkili dönüş yapan Kayhan Barbak ile eşi Zehra Barbak arasında ‘kıskançlık’ nedeniyle başlayan tartışma, mutfaktan alınan bir bıçakla sonuçlandı.

Zehra Barbak’ın 3 bıçak darbesiyle yaralanması sonucunda yardım istemek için dışarı çıktığı ve eşi tarafından bıçaklandığını belirttiği olayın ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, Zehra Barbak’ın hayatını kaybettiğini belirledi ve Kayhan Barbak suç aleti bıçakla yakalanarak gözaltına alındı.

Kayhan Barbak’ın ifadesinde, cinayeti ‘kıskançlık’ nedeniyle işlediğini söylediği kaydedilirken, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Barbak, savcılık savunmasında, çok alkollü olduğundan olayı hatırlamadığını iddia etti. Balkondan eşini izlediğini, dayısının evine gitmek üzere olduğunu ve olaylarla ilgili detayları hatırlamadığını belirtti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kayhan Barbak’a ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi ve ağır ceza mahkemesince kabul edildi. Zehra Barbak’ın cenazesi, Ulu Cami’de kılınan namazın ardından toprağa verildi.