AK Parti’de Kongre Hazırlıkları Şekilleniyor

AK Parti’de değişim için kritik gün

AK Parti’de Büyük Kongre Hazırlıkları Devam Ediyor

Parti içi kaynaklardan alınan bilgilere göre, AK Parti’nin 2025 Mayıs’ında gerçekleştirilecek olan 8. Olağan Büyük Kongre için hazırlıklar hızla devam ediyor. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre sürecine ilişkin önemli bilgiler verdi. Eylül ayının son haftası ya da ekim ayının başında mahalle ve köylerde delege seçimlerinin yapılacağı planlanırken, kasım ayında nüfusu 5 binin üzerindeki beldeler ve ilçelerin kongrelerinin düzenleneceği belirtiliyor.

Yapılan açıklamalara göre, 2025 Mayıs’ında gerçekleşecek olan Büyük Kongre’de AK Parti’de önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Erdoğan’ın yönetimde yüzde 60’tan fazla bir değişim yapacağı ve MYK’da birçok genel başkan yardımcısını değiştirebileceği konuşuluyor. Kongrede İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirlerde il başkanları ve teşkilatlarının da değişebileceği belirtilirken, Erdoğan’ın atacağı adımların kapsamlı ve dikkatlice planlanarak gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Öte yandan, AK Parti’deki son gelişmeler arasında Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar’ın partisinden ayrıldığı ve bağımsız olarak görevine devam edeceği açıklandı. Gülpınar’ın AK Parti’ye geri dönüşüyle ilgili çıkan haberler ise henüz doğruluk kazanmadı. Gülpınar’ın bir süre bağımsız olarak politika yapmaya devam edeceği belirtiliyor.