Özgür Özel: CHP Tüzük Değişikliği Yolda

CHP’de tüzük haftası... Özel’den kota uyarısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Değişim ve Parti Demokratikleştirme Hedefinde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4 Kasım 2023 tarihinde seçildiği kurultayda verdiği “değişim ve parti demokratikleştirme” sözünü tutmak için partinin tüzük çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıkladı. Özel, dünkü PM toplantısı öncesinde tüzük taslağıyla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Kadın ve Gençlerin Önemine Vurgu

Özel, cinsiyet ve yaş kotalarının önemine vurgu yaparak, “Kotalarla ilgili parti büyük bir sınavdan geçecek. Delegelerin çoğu erkek, bu maddeleri bütün erkek delegelere emanet edeceğiz. Hiçbir maddede kadınların ve gençlerin önünü kapatacak bir organizasyon hissedersem bu maddenin isim okunarak tek tek oylanmasını sağlayabilirim” dedi.

Özel, eleştirilere ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Genel başkan seçimi için genel başkanın 900 imza toplaması gerekliliği kaldırıldı. Herkesin önünü açıyoruz ve demokratik bir süreci benimsemek istiyoruz.”

A Takımı’na Güvenoyu

Önseçim düzenlemeleri ve kontenjanlar üzerine yapılan değerlendirmeler sonucunda tüzük taslağı PM tarafından görüşüldü. Önseçim sürecinde adalet ve katılımı sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler getirilirken, milletvekili grubunun çeşitliliği ve katılımcılığı ön planda tutulacak.

Oylama Cuma Günü

Tüzük taslağının son hali 5 Eylül’de belirlendikten sonra 6 Eylül Cuma günü Ankara’da gerçekleştirilecek kurultayda oylamaya sunulacak. Parti içi demokrasiye ve katılıma önem veren CHP, tüzük değişiklikleriyle daha demokratik bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Kılıçdaroğlu’ndan Tüzük Taslağına Destek

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede, tüzük taslağının detayları paylaşıldı ve Kılıçdaroğlu’nun da katkıları bekleniyor. Kılıçdaroğlu, yazılanların kendisiyle bağlantılı olmadığını belirterek, tüzük sürecine destek verdiğini açıkladı.