Yayman: Netflix’teki Kıbrıs Dizisine Karşı Çıkıyor

Yayman'dan Netflix'e 'Famagusta' dizisi tepkisi: Yayınlanmasını asla tasvip etmiyoruz

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Rum tarafının Kıbrıs Barış Harekatı’na ilişkin propaganda yapacağına dair Famagusta isimli dizinin Netflix’te yayınlanması planına karşı çıktı. Yayman, “Netflix’in Türkiye temsilcisi Pelin Mavili ile görüştük. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu olarak bu konuyu en kısa zamanda ele alacağız ve Kıbrıs hakkındaki gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır. Rum tarafının algı operasyonlarına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Yayman, Akdeniz ve Ege Denizi’nin barış denizi olması gerektiğini vurgulayarak, Rum tarafının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yok sayan adımlarını kabul etmediklerini belirtti. Türkiye’deki dizi ve film sektörüne seslenen Yayman, “Gerçekleri anlatmalıyız. Erenköy’deki direnişi, Kanlı Noel’i ve diğer acı olayları hatırlatarak Kıbrıs davasını duyurmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve komisyonumuz sizin yanınızda” mesajı verdi.

Son olarak, Yayman, Netflix’teki konuyla ilgili olarak, platformun Türkiye’nin ve milletin hassasiyetlerini dikkate alacağına inandıklarını ve çözüm bulunacağına olan umutlarını dile getirdi. Yayman, “Sahada kazandığımızı masada kaybetmeyeceğiz. Rum tarafının algı operasyonlarına karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.