TBMM Başkanı Kurtulmuş’un Sivas Kongresi Açıklamaları

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Sivas Kongresi' mesajı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sivas Kongresi 105 Yaşında

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Akif Kurtulmuş, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bağımsızlık ruhunu ve millet iradesini, Milli Mücadele’nin yapı taşı olarak tanzim eden Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünü gururla anarken, bu tarihi günün anlamını ve bizlere bıraktığı mirası yaşatmak için kararlılıkla çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

1919 yılında, işgal altındaki Anadolu topraklarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının önderliğinde gerçekleştirilen Sivas Kongresi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Gazi Meclisimizin temellerinin atıldığı en önemli anlardan birisidir. Sivas’ta toplanan vatanseverler, Anadolu’nun dört bir yanından gelen temsilciler olarak, aziz milletimizin mücadele azmini herkese duyurmuşlardır” şeklinde konuşan Kurtulmuş, “Sivas Kongresi’nde alınan kararlar, milletimizin esareti kesin bir şekilde reddederek, birlik ve beraberlik içerisinde özgür bir ülke inşa edeceğinin en somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin Sivas Kongresi’nde yakılan özgürlük meşalesinin ışığında devam ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Bu mücadelenin özü, millet iradesine dayanan egemenlik ilkesidir” dedi. Ayrıca, “Türkiye, bugün sahip olduğu demokratik kazanımları, Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı kalarak korumaya ve geliştirmeye kararlıdır” diyerek Türkiye’nin geleceğine güvenle baktığını belirtti.

Sivas Kongresi’nin ruhunu ve ilkelerini gelecek nesillere aktarmanın önemine değinen Kurtulmuş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve birlikte bağımsızlık mücadelesi verdiği Sivas Kongresi’nin tüm delegelerini, vatan uğruna can veren şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.