Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek Duruşmada Yargılanıyor

Candan kardeşler hakim karşısında! Nihal Candan, ağlayarak kardeşine bunları söyledi

Dolandırıcılık ve Suç Örgütüne Üye Olmaktan Yargılanan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in Duruşması Başladı

İstanbul Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlayan duruşmada, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından soruşturma başlatılan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in hakları üzerinde duruldu. Alisya Bahar Candan’a 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek’e ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşmada örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Onur Apaydın SEGBİS sistemi aracılığıyla hazır edildi. Tutuklu sanık Bahar Candan ile tutuksuz sanık Nihal Candan ve diğer sanıklar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitleri sırasında Nihal Candan’ın kardeşine ağlayarak seslendiği görüldü. Nihal Candan kardeşine yönelik olarak, “Dinle, soruları dinle sadece. Herkes seninle. Her şey çok güzel olacak, hep yanında olacağız. Çok dua ettim sana. Gökyüzü beyazdır, sen de beyazsın. Hep sana enerji gönderdik” şeklinde konuştu. Ardından 2 kardeş duruşmada nefes egzersizi yaptı ve birbirlerine kalp işareti gösterdi.

Alisya Bahar Candan kimlik tespitleri sırasında aylık gelirinin 60 bin TL ile 100 bin TL arasında değiştiğini belirtirken, Gülnihal Çiçek ise evli olduğunu ve avukatlık yaptığını ifade etti. Stajının iptal edildiğini dile getiren Gülnihal Çiçek, aylık gelirinin olmadığını beyan etti.

İddianamenin okunmasının ardından duruşmada sanıkların savunmalarının alınmasına geçilmesi bekleniyor.