Eğitim Yılı Açılışı ve Bakan Tekin’in Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı

Bakan Tekin’den Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Hakkında Açıklamalar

Çankaya ilçesinde bulunan Arjantin İlkokulu’nda düzenlenen törene, Bakan Tekin’in yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalarak okulda bulunanları selamladı. Daha sonra sınıfları ziyaret eden Tekin, öğrenci ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu. Bakan Tekin, Türkiye genelinde 20 milyon öğrencinin ders başı yaptığını ve 1 milyon 250 binin üzerinde öğretmenin eğitim öğretim yılına başladığını belirterek, “Eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Kocaman bir aileyiz, öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, çocuklarımızın yakınları hepsini düşündüğümüzde aslında 86 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hep beraber eğitim öğretim süreçlerini yakından takip eden bir kocaman bir aile olarak bu heyecanı hep beraber yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, Gazze’de yaşamını yitirenlerin 3’te 1’inin öğrenci olduğuna işaret ederek, “Biz bu anlamda hem kendi bağımsızlık mücadelemizi ve vatan savunmamızı çocuklarımıza, gençlerimize bir kez daha vermek hem de dünyanın neresinde olursa olsun, ne zaman olursa olsun adaletsizliğe, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı insanlığın sesi olabilecek, bir nesil yetiştirebilecek, bir farkındalık oluşturmak için bugün okullarımızda Çanakkale, Gazze, vatan ve bağımsızlık temalı bir ilk ders etkinliği planladık” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, okullarda ücretsiz yemek uygulaması ile ilgili olarak, “Ücretsiz yemekle ilgili olarak geçtiğimiz yıl yaptığımız uygulamayı devam ettireceğiz. Deprem bölgesindeki ve taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz için uygulanan ücretsiz yemek hizmetimiz devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Yeni kayıt olacak öğrencilerin okul seçimi sürecine ilişkin bir soruya cevap veren Tekin, “İlkokul 1’inci sınıflara ve ortaokul 1’inci sınıflara öğrenci kaydı adrese dayalı olarak yapılıyor. Okul müdürü hangi gerekçeyle kimden kayıt ücreti isteyebilir? Bu yıl velilerimizle ilgili konuşulan konuların 2’nci faslı şuydu; okulların idarecilerini zor durumda bırakan bir sıkıntısı vardı. Velilerimiz, sınıf öğretmeni ya da şube seçimi için baskı yapıyorlardı. Onu da biz bu yıl merkezi yaptık. Dolayısıyla asla ve kata kayıt parası, kayıt ücreti ya da öğrenci sınıf şube seçimi gibi konularla ilgili olarak okulların böyle bir şey alması mümkün değildir” şeklinde açıklamalarda bulundu.