Gaziantep’te 5 Milyon Dolar Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

5 milyon dolarlık dolandırıcılıkta kasa açıldı halı çıktı

Gaziantep’te 5 Milyon Dolar Dolandırıcılık Davasında Kayıp 1.5 Milyon Doların İzi Sürülüyor

Gaziantep’te, Türkiye’den ürün almak isteyen Lübnan vatandaşı J.R.’yi dolandırmak suçlamasıyla yargılanan 4 Suriyeli akraba hakkındaki davada, Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi kayıp 1.5 milyon doların izini sürüyor. Mahkeme, ‘nitelikli dolandırıcılık, kara para aklama ve resmi belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla yargılanan sanıklardan Muhammed Elhüseyin’e ait banka kasalarının açılmasına karar verdi.

Mahkeme kararının ardından banka kasaları, tarafların gözetimi altında 12 Ağustos’ta açıldı. Ancak bir kasanın boş olduğu, diğerinde ise küçük bir halı ve kot pantolonun bulunduğu belirlendi. 1.5 milyon dolar hala aranıyor.

Dava dosyasına göre, sanıklar, J.R.’yi dolandırdıkları iddiasıyla dolar ve altınlar ile dolu oldukları iddia edilen kasaların videolarını çekip göndermişler ve J.R.’ye “Seni dolandırmadık, altınların ve paraların bu kasalarda” demişlerdi. MASAK’a göre, sanıkların bir kısmıyla alınan 8 lüks daire ve 26 lüks arabanın devredildiği tespit edildi ancak 1.5 milyon doların izine rastlanamadı.

J.R., Türk adalete güvenerek paralarının bulunmasını ve sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Duruşma devam etmekte.