Beslenme Çantası Malzemeleri ve Uzman Tavsiyeleri

Uzmanlar uyardı: Beslenme çantası zehirlemesin

Sağlıklı ve Hijyenik Beslenme Çantaları İçin Uzman Tavsiyeleri

Sağlığın ve çevre bilincinin artmasıyla birlikte beslenme çantası ve kullanılan malzemelerin önemi de gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar, gıdaların tazeliğini koruyan cam ve kaliteli plastik ürünlerin tercih edilmesi konusunda uyarıyor.

Medicana Ataköy Hastanesi Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Anıl Doğan, saklama kaplarının gıda ile temasına uygun olmasının gerekliliğine değinerek, “Yiyeceklerin tazeliğini koruyan en önemli özelliklerden biri sızdırmaz ve hava geçirmez olmalarıdır. Bu sayede besin zehirlenmesine neden olabilecek durumlar önlenebilir.” şeklinde konuştu.

Doğan ayrıca, kullanılacak ürünlerin sert ve dayanıklı olması gerektiğini belirterek, “Paslanmayacak çelik gibi malzemeler tercih edilmeli, kapak olarak ise silikon kapaklar kullanılabilir. Plastik tercih edilecekse BPA içermeyen kaliteli plastikler seçilmelidir. Ayrıca yiyeceklerin alüminyum folyo veya streç filmle sarılmaması önemlidir.” dedi.

Sağlıklı tercihlerin önemini vurgulayan Doğan, “Plastik ürünlerde saklanacak yiyecekler sıcak olarak konulmamalıdır. Süt konulacaksa ve soğuk tutma özelliği olan bir matara bulunmuyorsa UHT sütler tercih edilmelidir.” şeklinde bilgi verdi.

Hepsiburada tarafından Hürriyet için incelenen verilere göre veliler, sağlıklı ve kaliteli ürünlere olan ilgilerinin devam ettiğini belirttiği: “Veliler genel olarak ekonomik koşullar gözeterek fiyat-performans oranı yüksek ürünler ararken, sağlıklı ve güvenilir ürünler tercih etmeye devam ediyor. Mataralarda ve beslenme kaplarında BPA içermeyen ve gıda sınıfı plastik veya paslanmaz çelik suluklar güvenli bir seçenek olarak değerlendiriliyor.”