CHP Kurultayında Kabul Edilen Bildiride Parti İlkeleri Öne Çıktı

Kurultay bildirgeyle tamamlandı... CHP’nin yeni programı: Halkçılık

CHP 37. Olağan Kurultayı’nda Kabul Edilen Bildiride Parti İlkeleri Vurgulandı

ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleşen CHP 37. Olağan Kurultayı’nda oybirliğiyle kabul edilen sonuç bildirgesi CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke tarafından kürsüden okundu. Bildiride yapılan vurgularda partinin hedefleri ve değerleri üzerine önemli açıklamalar yapıldı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Dünyadaki ve ülkemizdeki koşullar, partimizin iktidarını zorunlu kılıyor ve tarih karşısında büyük görevler yüklüyor. Mevcut programımızın ideolojisini besleyen temel kaynaklar arasında Atatürk’ün modernleşme devrimi ve altı ok ilkeleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları ve Anadolu ile Trakya’nın tarihsel birikimi yer almaktadır. Bu temel ilkelerde değişikliğe gidilmeyecek, ancak ekonomi, sosyal adalet, demokrasi, kamu yönetimi, dış politika ve güvenlik gibi alanlarda güncel gelişmeler ışığında yeniden değerlendirme yapılacaktır.”

CHP, siyasi hayatın kutuplaşmayı güçlendiren tartışmalardan çıkmasını ve çoğulcu bir nitelik kazanmasını hedefliyor. Yeni programlarıyla siyasi rekabete fikri derinlik kazandırmayı amaçlayan partinin mücadelesi, siyaseti bir vizyon yarışına dönüştürmek üzerinedir. Bu sayede ülkedeki siyasi rekabetin karşılıklı hakaretlerden uzaklaşıp daha olumlu bir hale gelmesi beklenmektedir.

Bununla birlikte, CHP’nin varlığını CHP’lilerin oluşturduğu vurgulanarak, yeni programın oluşturulmasında örgütlerin ve üyelerin görüşlerine başvurulacağı belirtildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Halkçılık Programı’ndan ilham alınarak yeni programın da Halkçılık Programı adıyla hayata geçirileceği ifade edildi.

Ankara Deklarasyonu ile Sosyalist Enternasyonal’e Yolculuk

Kurultayın sonunda Ankara Deklarasyonu hazırlandı ve delegeler tarafından kabul edildi. Deklarasyon, CHP Lideri ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Özgür Özel tarafından ABD’de gerçekleşecek Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu’nda sunulmak üzere hazırlandı.