Bursa’da Oto Tamircileri Dolandıran Çete Çökertildi

Çağrı merkezi kurup dolandırdılar! 2 kişi tutuklandı

Bursa’da Oto Tamircilerinin Dolandığı Çete Çökertildi

Bursa’da oto tamircilerinin çoğunluğunu oluşturduğu çok sayıda kişinin, bir alışveriş sitesine ilana konulan otomobil yedek parçalarını satın almak isterken dolandırıldıkları ihbarı üzerine Bursa İl Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Zanlıların internet sitesine normalinden çok daha ucuza ürün koydukları ve vatandaşı tuzağa düşürüp aynı sitenin “param güvende” uygulamasını taklit ettikleri, kendi sayfalarının linki üzerinden para transferini yaptırdıkları belirlendi. Zanlılar ödeme yapılırken “transfer sırasında hata oluştu” şeklinde mesaj gönderip defalarca ödeme aldılar.

Aynı yöntemle oto tamircileri başta olmak üzere çok sayıda kişiyi dolandıran çete üyelerinin bulunduğu ev İstanbul Üsküdar’da tespit edildi. Bursa Polisi bu bilgi üzerine harekete geçti ve sabaha karşı düzenlenen operasyonla M.K., A.C., Y.S., M.O.A. ve M.A. isimli 5 şüpheli yakalandı. Zanlılar önce Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, ardından adliyeye sevk edildi. M.K. ve A.C. tutuklanırken diğer üç şahıs hakkında adli kontrol kararı alındı.

Çetenin internet üzerinden araç yedek parçası ilanları ile yaklaşık 50 kişiyi 10 milyon lira dolandırdığı öğrenildi. Yapılan aramalarda çetenin “Call Center” olarak işlem yaptığı evde çok sayıda laptop, telefon ve GSM hattı bulundu.