Ayşenur Ezgi Eygi’nin Türkiye’ye Getirilen Cenazesi

İsrail’in katlettiği aktivist Ayşenur baba ocağında

Filistin’e Destek İçin Giden Ayşenur Ezgi Eygi’nin Cenazesi Türkiye’ye Getirildi

Aydın’ın Didim ilçesinden Filistin’e destek için giden Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetti. Eygi’nin ölüm haberi, Didim’de yaşayan ailesi tarafından derin üzüntüyle karşılandı. Cenazesi Türk Hava Yolları uçağıyla Bakü’den İstanbul’a getirilen Eygi için İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde tören düzenlendi.

Cenazenin İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na getirilmesinin ardından Eygi için havalimanının VIP Terminali’nde bir tören daha gerçekleştirildi. Törene, Eygi’nin ailesi ve birçok devlet yetkilisi katıldı. Cenazenin alınmasının ardından Eygi’nin naaşı polis mangası eşliğinde cenaze aracına kadar taşındı ve İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi yarın Didim’de defnedilecektir. Cenazenin Tel Aviv’den Bakü’ye getirilmesinin ardından ailesi tarafından Aydın’ın Didim ilçesinde karşılanacak olan Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi ve diğer aile fertleri taziyeleri kabul etmektedir. Ayrıca, Aydın Valisi Yakup Canbolat da aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

Ayrıca, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümü ile ilgili olarak Filistin Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsi raporu, İsrail’in iddialarını çürüttü. Raporda, ölüm sebebinin vurulma sonucu beyinde parçalanma, kanama ve ödem olduğu belirtilirken, İsrail ordusunun yürüttüğü soruşturma sonucunda ise Ayşenur’un doğrudan hedef alınmadığı iddia edilmişti. ABD Başkanı Joe Biden, ise Eygi’nin ölümü hakkındaki görüşlerinde, “Kazara vurulduğu” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Tören sonrasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Filistin davası Türkiye’nin tamamının davasıdır. Bu devlet terörünü kınamak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.