Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nde açılış yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçı faşizmi kaşıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Açılış Töreni’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Maltepe’de tamamlanan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni’ne iştirak etti. Törende yaptığı konuşmada Erdoğan, “Mensubu olmaktan daima iftihar ettiğim Marmara Üniversitesi’nin benim hayatımda çok müstesna bir yeri var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Marmara Üniversitesi mezunu olması dolayısıyla üniversitenin kendisi için önemini vurgulayarak, “Bundan 43 yıl önce, 1981 yılında şimdiki ismiyle üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldum. 60’ı aşkın fahri doktora unvanlarından en anlamlısını 2013 yılında üniversitemden aldım” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarına göre dünya genelinde 7 milyonu aşkın uluslararası öğrencinin bulunduğu belirtilirken, Türkiye’de yaklaşık 340 bin öğrencinin eğitim gördüğü ve bu öğrencilerin %95’inin masraflarını kendi imkanlarıyla karşıladığı belirtildi. Türkiye’nin eğitim sektörüne yıllık 3 milyar dolarlık bir katkı sağladığı da belirtilen açıklamalarda yer aldı.

Ayrıca, Erdoğan’ın konuşmasında Türkiye’de artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığına vurgu yaparak, “Ülkemizde ırkçılık adı altında Türk, Müslüman ve Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır” dediği ifade edildi.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Yeni Yerleşkesi Hizmete Açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, açılış töreninin ardından Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi binasını ziyaret etti. 2019 yılında temeli atılan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, çevreci ve yenilikçi yapısıyla dikkat çekiyor.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, modern eğitim imkanları ve sürdürülebilir mimarisiyle öne çıkarken, Atatürk Eğitim Fakültesi, Finansal Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi gibi yeni bölümlere ev sahipliği yapıyor. Maltepe’deki yeni kampüs, artık 7 fakülteye hizmet verecek şekilde genişletildi.