Silahlı Suç Örgütü Lideri Barış Boyun’un Yargılanma Süreci

Barış Boyun suç örgütüne 578 sayfalık iddianame! Örgüt lideri Barış Boyun'a 349 yıla kadar hapis talebi... İşte detaylar

Silahlı Suç Örgütü Lideri Barış Boyun’un Yargılanma Süreci Tamamlandı

İtalya’da tutuklu bulunan ve silahlı suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Barış Boyun’un örgüt aracılığıyla gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin yürütülen soruşturma sonuçlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 578 sayfalık iddianameye göre 8 kişi ‘maktul’, aralarında Engin Polat ve kardeşi Alper Kürşat Polat’ın da bulunduğu 136 kişi ‘müşteki’, 6 kişi ‘müşteki-şüpheli’ ve örgüt lideri Barış Boyun’un da aralarında bulunduğu 305 kişi ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüpheli Barış Boyun’un çıkar amacıyla silahlı suç örgütü kurduğu, örgüt lideri olduğu ve örgüt içerisinde yer alan yöneticilere suç işleme talimatları verdiği belirtildi. Ayrıca örgütün, üyeleri üzerinde hakimiyetini pekiştirmek amacıyla korkutucu gücünden faydalandığı vurgulandı.

Örgüt lideri Barış Boyun’un İtalya’da tutuklu olmasına rağmen örgüt aracılığıyla suç işlemeye devam ettiği, işleri örgüt üyelerine devrettiği ve kara propaganda yaptığı iddiaları da yer aldı. Ayrıca örgütün genç yaşta ve suça meyilli kitleyi etkileyerek örgüte katılım sağladığı belirtildi.

İddianamede, örgüt üyelerinin uyuşturucu madde ticaretini örgüt geliri olarak kullandığı, özellikle Engin Polat ve kardeşi Alper Kürşat Polat’a yönelik saldırıların örgüt faaliyeti kapsamında gerçekleştirildiği ifade edildi.

Hazırlanan iddianamede örgüt lideri Barış Boyun’un birçok suçlamayla karşı karşıya olduğu ve 349 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. Diğer şüphelilerin de benzer suçlardan farklı oranlarda cezalandırılması talep edildi. Şüphelilerin yargılanmasına yakın bir zamanda İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.