ANSİAD’ın 2024 Olağan Toplantısında Ali Sabancı’nın İlham Veren Konuşması

Yunanistan'da eşi ve çocuklarıyla tekne kazası geçirmişti... Hastanede ilk sorusu 'Herkes hayatta mı?' olmuş

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği ANSİAD, 2024 Yılı Faaliyet Dönemi 11. Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği ANSİAD’ın 2024 yılı faaliyet dönemi 11. olağan toplantısı dün akşam saatlerinde bir otelde gerçekleştirildi. Vali Hulusi Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, dernek üyeleri ve birçok iş insanının katıldığı toplantının ana konu başlığı ‘Dün, Bugün Ve Gelecek’ olarak belirlenmişti. Konuk konuşmacı olarak iş insanı Ali Sabancı’nın katıldığı toplantı, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek’in açılış konuşmasıyla başlad. Özbek, “Geçmiş yıllardan beri izlediğiniz girişimcilik örnekleri, bugün tüm Türkiye’ye ilham oluyor. Böylesine özgün, yenilikçi bir girişimciyi burada görmekten dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diyerek, sözü Ali Sabancı’ya bıraktı.

‘HER GEÇEN GÜN BÜYÜTMEMEYİ ÖĞRENDİM’

İş insanı Sabancı, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sayın Valim sağ olun geldiniz. İzin verirseniz devlete sorayım. Şu kravatı çıkartabilir miyim, Sayın Valim. Şimdi ben buraya geldiğimde düşündüm, insanlar benden ne duymak istedi diye kendime sordum. Ben bir hesaba göre 55 yaşındayım, bir hesaba göre 13 aylığım. Şimdi ben 13 aylık gibi konuşmayacağım, 55 yaşında gibi konuşacağım” dedi.

Geçen yıl Yunanistan’da yaşadığı bot kazasını anlatan Sabancı, “Motor kazası yaptım ben. Deniz motorunu ben sürüyordum. Eşimin suratı parçalandı. Ben galiba 10 veya 11 ameliyat oldum. Çocuklarımız teknede vardı, o zaman 20 ya da 22 yaşındaydılar; suya düştüler. Kayaya çarptık, suya düştüler ama kayaya çarpmadılar. Allah’ın işi bu 2 ekip vardı büyük teknede çalışan. Onlardan birinin omuzu çıktı. 3 hafta önce yaşanan benzer bir kazada, teknedekiler maalesef kayaya çarptı ve öldü. Ben tekneye bindiğimi dahi hatırlamıyorum. 9 gün sonra hastanede uyandığımda, başhekime ‘Herkes hayatta mı?’ diye sordum. 3-4 ay kadar hastanede kaldım. Her geçen gün büyütmemeyi öğrendim, öğreniyorum. Ölünceye kadar da öğreneceğim. Umuyorum ki hepimiz ölünceye kadar gelişeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantı, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek’in, Sabancı’ya hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.