Gaziosmanpaşa’da Kiracı Cinayeti Davası Karar Sonuçlanma

16 yıllık kiracısını öldüren sanığa 15 yıl 10 ay hapis cezası

Gaziosmanpaşa’da Kiracısını Öldüren Sanık Hüseyin Asar’ın Yargılandığı Davada Karar Çıktı

Gaziosmanpaşa’da 18 Temmuz 2023’te 16 yıllık kiracısı Hüseyin Asar’ı kira ücreti ve dairenin tahliyesi konusunda tartışırken en az 7 el ateş ederek ölümüne neden olan sanık Ertuğrul Öztunç’un yargılandığı dava sonuçlandı. İstanbul 39.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ertuğrul Öztunç ve avukatı hazır bulundu.

Alınan savunmaların ardından son sözü sorulan sanık Öztunç, “Biz bir aile gibiydik, böyle tatsız bir olayın gerçekleşmiş olması nedeniyle pişmanım. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Keşke mağduriyetimi koruyabilseydim” ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ertuğrul Öztunç’u haksız tahrik altında ‘kasten öldürme’ suçundan 14 yıl 2 ay hapis, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Toplamda 15 yıl 10 ay hapis cezası alan sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, vefat eden Hüseyin Asar (43) ile şüpheli Ertuğrul Öztunç’un (37) aynı apartmanda yaşadıkları ve Asar’ın, Öztunç’un 16 yıllık kiracısı olduğu aktarıldı. Taraflar arasında kira ücreti ve dairenin tahliyesi konusunda yaşanan tartışmalar ve olay günü yaşanan trajik olay detaylarına yer verilen iddianamede, şüphelinin ‘kasten öldürme’ suçundan 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılması istendi.