Bartın Irmağı’nda Yaşanan Köpürme Olayı

Bartın'a 10 saatte 250 kilogram yağış düştü! Bartın Irmağı köpürdü, inceleme başlatıldı

Bartın Irmağı’nda Yaşanan Köpürme Endişe Yarattı

Bartın ilinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun yağışlar sonucu metrekareye 10 saatte 250 kilogram yağış düştü. Bu durum Bartın Irmağı’nın çamur rengine bürünmesine neden oldu. Özellikle Ulus ve Arıt ilçelerinden gelen suların birleştiği Çağlayan mevkisinde köpük oluştu ve çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Bölgeye intikal eden İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, su numuneleri alarak köpüklenmenin sebebini araştırmaya başladı. Ayrıca, havadan da drone ile ırmağın durumu görüntülendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, “Dün akşam saatlerinden itibaren kentimizde etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda metrekareye 250 kilogramın üzerinde yağış yaşandı. Bartın Irmağı’nda debi yükseldi ve Çağlayan bölgesinde köpürmeler gözlemlendi. Belediye olarak elimizden geleni yapmaya hazırız ancak durumu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne iletiyoruz. Irmağımızın bu şekilde kirlenmesi bizleri de derinden üzüyor” şeklinde konuştu.