Öğretmen Pilotlar Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti

Gökyüzünün ‘balet’iydi

Öğretmen Pilot Aster ve Öğretmen Pilot Adayı Nalcı Hayatını Kaybetti

Bursa Yenişehir Havalimanı’nda önceki sabah meydana gelen bir kaza sonucunda öğretmen pilot Ünal Aster (61) ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı, TC-UDI kuyruk numaralı eğitim uçağıyla iniş-kalkış çalışması yaparken pistten çıktı ve kaza yaşandı. Maalesef Aster ve Nalcı, kazada hayatını kaybetti.

Ünal Aster, 1963 yılında Bulgaristan’da doğmuş ve pilotaj eğitimlerine başlamıştır. Ancak Türk olduğu için pilot olmasına izin verilmeyen Aster, veteriner hekimlik eğitimi almış ve uzmanlık alanında çalışmıştır.

Aster’in spor kariyeri de oldukça etkileyici olmuştur. Veterinerlik Fakültesi öğrencisiyken Avrupa Şampiyonu olan Aster, aynı zamanda bale eğitimi de almış ve bir süre bale sanatçısı olarak Moskova’da eğitim görmüştür.

Hayatı boyunca havacılık tutkusundan vazgeçmeyen Ünal Aster, 1995 yılında pilotaj eğitimlerine başlamış ve birçok farklı alanda pilotluk yapmıştır. Demo ve akrobasi pilotluğu da yapan Aster, havacılık camiasında önemli bir yer edinmiştir.

Kazada hayatını kaybeden öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı için İstanbul Eyüpsultan’da cenaze töreni düzenlenmiş ve Nalcı, Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir. Ünal Aster’in cenazesi ise bugün son yolculuğuna uğurlanacaktır.

Uğurduğumuz bu değerli kişilerin aile ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.