Bölgede Gerilim Yükseliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'tan CNN Türk'e özel açıklamalar

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, Bölgedeki Gerilim Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, İsrail’in Gazze ve Lübnan’da sınır tanımadan gerçekleştirdiği katliamların bölgedeki gerilimi tırmandırdığını belirtti. Kılıç, tüm liderlerin bir araya geldiği Genel Kurul’da Cumhurbaşkanının “Neyi bekliyorsunuz?” çağrısında bulunduğunu açıkladı. Bölgede çatışmanın bir an önce sona ermesini istediklerini vurgulayan Kılıç, “Bizim duruşumuz net.” dedi.

Kılıç, Pezeşkiyan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını paylaşmayacağını belirtirken, bölgedeki herkesin birbirine yardım ettiğini ve katliamı durdurmak için çalıştığını dile getirdi. F-35 konusunda net bir duruşları olduğunu ifade eden Kılıç, “Ödemesini yaptığımız bir savunma sanayi ürününün bize teslim edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Diplomasi konusunda da açıklamalarda bulunan Kılıç, ABD ile ilişkilerinde anlaştıkları ve anlaşamadıkları konuların dünya tarafından bilindiğini söyledi. Kılıç, Türkiye’den destek alınan top mermi üretimi gibi alanlarda işbirliklerinin devam ettiğini ve anlaşamadıkları konularda müzakerelerin sürdüğünü belirtti.

Sayın Cumhurbaşkanının barış planlarına verdiği destekten bahseden Kılıç, “Adil çözümün bir kaybedeni olmaz.” diyerek, Sayın Cumhurbaşkanının iletişime açık olduğunu ve diğer liderlerle temas kurmaya hazır olduğunu dile getirdi.