Engelli İhmali: Şok Gelişmeler!

Engelli çocuğa yapılanlar infial yaratmıştı: Görüntüdeki iki görevli yakalandı

Büyükçekmece’de Engelli Çocuğa Yapılan İhmalle İlgili Şok Gelişmeler!

15 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, bir bakım merkezindeki engelli bir çocuğun yatağa bağlanması ve müdahale eden görevlilerin görüntülerle ilgili inceleme başlatıldı.

N.B. isimli kadının eşiyle boşanma sürecinde olduğu ve kardeşiyle birlikte yaşadığı ortaya çıktı. Geliri olmayan kadının, kızının kendisine ve evdeki eşyalara zarar verdiği için bakım merkezine yerleştirmek zorunda kaldığı belirlendi.

Kızına yönelik şiddet içeren videoları izleyen kadın, 25 Eylül’de polis merkezine giderek şahıslardan şikayetçi oldu. Kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yapılan araştırmalarda, görüntülerin F.B. isimli bakım personeli tarafından kaydedildiği ve görüntülerdeki diğer şahısların ise B.Y. isimli bakım personeli ve G.B.T. isimli sağlık personeli olduğu tespit edildi.

Çalışmalar sonucunda, F.B.’nin iş arkadaşlarıyla yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle işten ayrıldığı, videonun paylaşıldığı tarihte B.Y. ve G.B.T. isimli şahısların ise kurum yetkilileri tarafından işten çıkarıldığı ortaya çıktı. Şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

B.Y. ve G.B.T. hakkında “Güveni Kötüye Kullanma, Kötü Muamele ve Kasten Yaralama” suçlarından adli makamlara sevk edildiği ve adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldığı öğrenilirken, kurum yetkilileri ve diğer çalışanlar hakkında ise işlem başlatıldığı bildirildi.