Kedi Balığı Sürüsü Alanya’da Dalış Eğitmenini Şaşırttı

Antalya Körfezi'nde ilk kez zehirli çizgili kedi balığı görüntülendi

Alanya ilçesinde 30 yıldır dalış eğitmenliği yapan Kürşat Bilgin, Alanya Kalesi’nin altındaki Korsanlar Mağarası’nda dalış yaparken Antalya Körfezi’nde daha önce görülmemiş çizgili kedi balığı sürüsüyle karşılaştı. Bilgin, sualtı kamerasıyla kaydettiği balıkları, “Bu balığı Türkiye sularında hiç görmemiştim” sözleriyle tanımladı.

Dalış sırasında farklı balık türleriyle karşılaştıklarını belirten Bilgin, çizgili kedi balığını ilk kez gördüklerini ifade etti. Bilgin, bu balığı, “çizgili kedi balığı” olarak adlandırırken, sürü halinde yaşadıklarını, zehirli dikenlere sahip olduklarını ve kesinlikle dokunulmamaları gerektiğini söyledi.

13 metre derinlikteki taşın altında çizgili kedi balığı sürüsüyle karşılaştığını belirten Bilgin, balıkların görüntülerini kaydettiğini ve bu türün genellikle istilacı olduğunu vurgulayarak, diğer türleri yok edebileceklerine dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise çizgili kedi balığının Kızıldeniz göçmeni bir tür olduğunu belirterek, “Bu balığın Antalya Körfezi’ne girdiğini tespit ettik” dedi. Gökoğlu, iklim değişikliğinin bu türler için Akdeniz’de uygun ortamlar oluşturduğuna dikkat çekerek, balıkçıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.