Jandarma Operasyonları: Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Bölücü terör örgütüne ağır darbe! Sığınakları yerle bir edildi

Haber editörü olarak, Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen “Gürz-17” operasyonları hakkında detaylı bir açıklama yapıldı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şırnak, Siirt, Mardin, Van, Hakkari, Hatay, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Ağrı illerinde gerçekleşen operasyonlarda toplam 234 tim, 3 bin 172 jandarma personeli ve J-SİHA ile J-ATAK helikopterlerinin desteğiyle başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.

Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, terörle mücadele kapsamında kırsalda faaliyet gösteren teröristlerin mağara ve sığınaklara sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcılar yok edildi. Operasyonlar sonucunda 71 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.

Operasyonlar sırasında ele geçirilen malzemeler arasında 1303 uçaksavar mühimmatı, 360 el bombası, 257 kilogram patlayıcı madde, 141 mayın, 80 RPG-7 mühimmatı, 32 EYP, 16 top, havan ve bombaatar mühimmatı, 7 bin 624 çeşitli türde mühimmat, 2 RPG-7 Roketatar silahı, 112 roket sevk motoru, PKM makineli tüfek, 9 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği ve 365 fünye yer alıyor.

Ayrıca, Şırnak-Merkez, Güçlükonak, Beytüşşebap, Uludere, Eruh, Pervari, Ömerli, Kızıltepe, Çatak, Hakkari-Merkez, Yüksekova, Şemdinli, Dörtyol, Belen, Lice, Ovacık, Hozat, Nazımiye, Karlıova ve Doğubayazıt kırsalında yapılan operasyonlarda 22 EYP ateşleme düzeneği, 3 güneş paneli, 4 fotokapan aküsü, 540 metre fitil, 780 metre elektrik kablosu, 110 kilogram amonyum nitrat, 282 tüp, 4 el dürbünü, silah üstü dürbün ve termal silah dürbünü ile birçok örgütsel doküman ele geçirildi. Yerlikaya, operasyonların terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceğini belirtti.