Ekrem İmamoğlu: Ankara Ziyaretleri ve Mansur Bey’e Teşekkür

İmamoğlu: Makamına gider çayını içerim

Ekrem İmamoğlu: “Mansur Bey’e Teşekkür Ederim”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “İstanbul’dan Ankara’ya 20 gelişim varsa 18’inde Mansur Bey’i ararım, makamına giderim, çay içerim” dedi.

İmamoğlu, Mansur Yavaş’ın siyasi yasak cezasına karşı desteği için teşekkürlerini ileterek, “Adaylıkla ilgili yaptığı açıklamalarına da katılıyorum” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Alacağım olsun. Bu dar zamanda kahvesini içmektense geniş zamanda yemeğini yerim. İstinaf’taki dosyaların ortalama görüşme zaman dilimi vardır ama çok da belirgin olmaz. İstinaf’ta bizim davanın ne zaman nasıl görüşüleceğini hukuki teamüller mi birtakım siyasi atmosferler mi belirliyor bilemiyorum.”

Mahkemelerin nasıl işlediği hakkında konuşan İmamoğlu, “Bu davanın konuşulacağı duyumları söz konusu. Birkaç haftadır yoğun şekilde kamuoyuna yansımasının birkaç yönü var: Bir, toplumun vicdanını rahatsız ediyor. İki, böyle bir dava olmaz. 2 kere 2, 4; 2 kere 2’yi 5 yapmanın bir mantığı yok. Temennim odur ki yargının manipüle edilmesine İstinaf son verir” dedi.