YÖK ve Özbekistan Üniversiteleri İşbirliği Güçleniyor

Türk-Özbek Üniversitesi kurulacak

YÖK ve Özbekistan Üniversitelerinin İşbirliği Horozlaşıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Taşkent Devlet Transport Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adil Abdurrahmanov’un yanı sıra her iki ülkeden birçok rektör, ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda gerçekleştirilen çalışmaların desteklendiği bir toplantıda bir araya geldi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, toplantıda yaptığı konuşmada, “YÖK olarak üniversiteler arasında ortak temel, pratik ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi konusunda yapılan çalışmaları desteklemekte ve üniversitelerimizi bu konularda Özbekistan’ın yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği yapmaları konusunda teşvik etmekteyiz. Bu işbirlikleri Türk-Özbek Üniversitesi’nin kurulmasıyla taçlanacak” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özvar sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye ve Özbekistan arasında başta sağlık, mühendislik ve bilişim olmak üzere Türk üniversitelerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri ortak bir üniversitenin kurulması, ülkeler arasındaki ilişkilere önemli bir ivme kazandıracaktır.”

Gelecek için umut vadeden işbirlikleriyle Türkiye ve Özbekistan arasındaki eğitim protokollerinin sayısının arttığı belirtilirken, Özbekistan’dan toplam 7 bin 428 öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim görmesine vurgu yapıldı. İki ülke arasındaki akademik ilişkilerin güçlenerek devam edeceği belirtildi.