TAG Otoyolu’nda Otobüs Kazasında Hapis Cezası Talebi

13 kişi hayatını kaybetmişti! Bilirkişi raporunda çarpıcı detaylar: Feci kazada tüm suç otobüs şoförününmüş

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda Otobüs Kazasında 22 Yıl Hapis Cezası İsteniyor

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, TAG Otoyolu’nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen kazaya ilişkin soruşturma sona erdi. Otobüs şoförü Ali G. hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep eden iddianame kabul edildi.

İddianame, olay yeri inceleme raporları, adli tıp raporları, müşteki beyanları ve takograf raporunu içeriyor. Bilirkişi raporuna göre, kazada tek kusurlu olarak belirlenen şoför Ali G. hava ve yol koşullarına uymadığı için kazaya sebep olmuş. Araçta yapılan incelemede ise herhangi bir teknik veya işlevsel arıza bulunamamış.

İddianamede, şoförün kazanın meydana gelmesine sebep olan hız yapısına uymadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Dosya kapsamında şüpheli Ali G’nin ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep vermek’ suçunu işlediğine dair yeterli şüphe oluşmuştur.”

27 Mayıs’ta yaşanan kazada 13 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi yaralanmıştı. Ayrıca aynı bölgede bir başka kazada da 6 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından tutuklanan şoför Ali G. ise hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.