Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı

Saldırı talimatı Gürcistan’dan... Serhat Akın'a silahlı saldırının detayları belli oldu

Kavacık’ta Eski Futbolcu Serhat Akın Silahlı Saldırıya Uğradı

Kavacık’ta, sosyal medya üzerinden yayınlanan bir spor programından çıkan eski futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın, Şehit Teğmen Ali Yılmaz Sokak’ta silahlı saldırıya maruz kaldı. Akın’a sol ayağından iki, sağ ayağından bir mermi isabet etti. Hastaneye kaldırılan ve ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Akın’ın tedavisi devam ediyor. Eski futbolcunun sol ayağında parçalı kırık tespit edilirken, hastanede tedavi altında tutuluyor.

Olayın ardından yapılan ilk görüşmede Akın, olayın meydana geldiği sırada arkadaşı Berkay Tokgöz ile stüdyodan çıkarak otomobiline binmeye hazırlandığı esnada motosiklet kasklı bir kişinin kendisine ateş ettiğini ve yaralandığını belirtti. Saldırganın ardından plaka bilgisini alamadığı motosikletli şahıs ile olay yerinden kaçtığı ifade edildi. Olay yerinde 3 adet 9 mm kovan ele geçirildi.

Suç kayıtları da ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırganların izini sürerken bölgedeki güvenlik kameralarını detaylı bir şekilde inceledi. Bir aracın saldırganları olay yerine getirdiği belirlendi ve aracı kullanan şüpheli gözaltına alındı. Motosikleti süren kişi ve silahı kullanan O.D. de yakalandı. Tuzla’da saklandıkları adreste gözaltına alınan 5 şüpheli sorgulanıyor.

Serhat Akın’ın silahla yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Alınan ifadelerde, şüphelilerden O.D. ile O.M.’nin talimatı, çeşitli suçlardan aranan Gürcistan’daki akrabaları firari H.Ş.’den aldıkları ve eylemi 250 bin TL karşılığında gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

Serhat Akın’ın yaralanması olayına karışan şüpheliler O.D., O.M., E.Ü., M.A., İ.T. ve Y.G. Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor.