Fırtına ve Yağış Uyarıları Türkiye’yi Etkileyecek

Meteoroloji uyardı... Fırtına ve kuvvetli yağışa dikkat





Meteoroloji’den Fırtına ve Yağış Uyarısı

Batı Karadeniz’de Fırtına Uyarısı

Meteoroloji’nin tahmine göre, Bugün (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de rüzgar, batı ve kuzeybatı, doğuda güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtına yarın akşam saatlerinde batıda, çarşamba akşam saatlerinde ise genelde etkisini kaybedecek. Doğu Karadeniz’de de öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde esecek rüzgar, salı öğle saatlerine kadar etkili olacak.

Güney Ege ve Batı Akdeniz’de Fırtına Bekleniyor

Güney Ege’nin güneyinde rüzgar, öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtına yarın ilk saatlerde etkisini kaybedecek. Batı Akdeniz’de ise öğle saatlerinden itibaren batıda, akşam saatlerinden ise Antalya Körfezi’nde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde rüzgarın eseceği ve yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da Yağış Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Marmara Bölgesi genelinde yağışların etkili olacağını bildirdi. AKOM’nun açıklamasına göre, yaz sıcaklıklarının kuzey yönlerden kuvvetlenen rüzgarlarla 8 ila 10 derece birden azalacağı ve il genelinde kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor. Yağışların salı akşam saatlerine kadar devam etmesi ve özellikle Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi bölgelerde kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Diğer Bölgelerde de Yağış Uyarısı

Kocaeli, Yalova ve Bursa’da sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop’ta ise öğle saatlerinden sonra yerel olarak yağışların etkili olması bekleniyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları önemle tavsiye ediliyor.