Adana’da Gerçekleşen Teknoloji Festivali Büyük İlgi Gördü

Teknofest’te Adana rekoru

TÜRKİYE Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen festival Adana Havalimanı’nda başladı

128 kurumun katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve diğer yetkililer, Zaman Tüneli’nden bando takımı eşliğinde festival alanına giriş yaptı.

Adana’da ilk kez organize edilen festivalde; ileri teknoloji simülasyonlarından, bilimsel atölyelere ve sergilere kadar her yaştan katılımcı için etkinlikler bulunuyor. Festival boyunca Türk Yıldızları, SoloTürk, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB3, Çelik Kanatlar ve ATAK helikopterleri gökyüzüyle buluşacak, öğrencilerle ilk uçuş etkinliği de gerçekleştirilecek. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma da sergilenecek.

Festival kapsamında düzenlenen 50 yarışmaya, 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu. Pazar günü sona erecek etkinlikte dereceye girenler, toplam 31 milyon lirayı bulan ödüllerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

Adana’nın en fazla kayıt alan festival olduğunu belirten Selçuk Bayraktar, “Bu yıl 1 milyon 600 binden fazla gencimiz yarışmalarımıza başvurdu. Adana’nın sıcaklığıyla benzer bir şekilde muhteşem bir coşkuyla Şakirpaşa’da TEKNOFEST kapılarını milletimize açtı. Çok yoğun bir katılım var. Hafta sonu bu ilgi daha da artacaktır” dedi.

Diğer yandan Bayraktar, “Bu yıl da Bayraktar-TB3 ve insansız savaş uçağı ANKA-3 hava aracımız, halkımızın huzurunda ilk defa gösteriye çıkacaklar. İnşallah gençlerimiz de yeni teknolojiler geliştirdikçe TEKNOFEST kuşağımız, bizden sonra gelen nesiller, onların eserlerini de adım adım sergilemeye başlayacağız” şeklinde konuştu.