Ankara’da Verilen Kararlar: Ağır Ceza Mahkemesi’nden Haberler

Sinan Ateş davasında jet karar: 5 kişiye müebbet

Ankara’da Görülen Duruşmada Kararlar Açıklandı

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen duruşmada, çeşitli suçlardan yargılanan kişilere verilen kararlar açıklandı. Kararlar şu şekildeydi:

– Tetikçi Eray Özyağcı’ya Sinan Ateş’e yönelik kasıtlı öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Selman Bozkurt’a ise kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıl hapis cezası verildi. Ayrıca Özyağcı’ya yasaya muhalefet suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

– Tetikçiyi taşıyan Vedat Balkaya ve keşif yapmış olan Suat Kurt’a da aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezası verildi.

– ‘Dodo’ lakaplı Doğukan Çep ile eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş da ‘tasarlayarak öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

– Polislere ise; Özyağcı’yı getiren aracın sahibi Mustafa Uzunlar’a 15 yıl, tetikçiyi taşıyan eski özel harekâtçı polisler Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak ile Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’e 18’er yıl hapis cezası verildi.

– Alper Atay’a suçluyu kayırma suçundan 2 yıl hapis cezası verilirken, bu ceza ertelendi. Mahkeme, sanıklara iyi hal indirimi yapmadı.

– Mahkeme, Mustafa Ensar Aykal ve Serdar Öktem’in telefon şifrelerini vermemeleri nedeniyle ABD’den adli yardım talebinde bulunulduğunu ve dosyalarının ayrılmasına karar verildiğini açıkladı. Mahkeme, Öktem’in tahliyesine karar verirken, Aykal’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

– 10 sanık için beraat kararı verilirken, sadece taksici Caner Günay hakkında suçluyu kayırma suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

– Duruşmada, Sinan Ateş’in ailesine yönelik bir saldırı yaşandı. Selma Ateş’in boynundan sıkarak yumruklu saldırıda bulunan Mertcan Kılıç’a ilişkin yaşanan olayda Selma Ateş, MHP’lileri suçlayarak şunları söyledi: “Saldırganı tanımıyorum. Bir anda anlamadım, vurmaya başladı. Eşim araya girdi. Beni yerde sürükledi. Ablamı da sürükledi.” Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş daha sonra şu açıklamayı yaptı: “Onca polisin arasında, adliyenin bahçesinde bunu yapanlar yarın bir gün sokakta yalnız yürürken neler yapmaz.”

– CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıya ilişkin şu mesajı paylaştı: “Sincan’da Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e yapılan saldırıyı lanetliyorum. Siyasi bir partinin açıkça hedef gösterdiği bu saldırı, siyasi iklime bağlıdır. Bu suikast aydınlanacak, azmettiriciler de cezalarını çekecektir.”