Şırnak Operasyonunda BTÖ’ye Ait Mağaralar İmha Edildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bölücü terör örgütüne Gürz-18 Operasyonları... Mağaralar imha edildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Şırnak’ta Gerçekleştirilen Operasyonda 55 Mağara ve Sığınak İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bilgilendirmesine göre, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda; Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen istihbari çalışmalar sonucunda, Cudi Dağı bölgesinde “Gürz-18” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında, Şırnak’ta faaliyet gösteren BTÖ mensubu teröristlerin kırsal alanda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcılar imha edildi. Toplamda örgüte ait 55 mağara, sığınak ve barınma alanı yok edilirken, 10 adet M79 Isı Güdümlü Tanksavar Füze Mühimmatı ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında ayrıca, 17 adet PKM Makineli Tüfek, 1 adet 12.7 mm Uçaksavar, 2 adet RPG-7 Roketatar Silahı, 1 adet Zagros Keskin Nişancı Silahı, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Silahı, 1 adet AK-47 Piyade Tüfeği, 5 adet TM 62 M Anti Tank Mayını, 123 adet Roketatar Mühimmatı, 600 adet Uçaksavar Mühimmatı, 3 bin 600 adet 7.62 mm PKMS Makineli Tüfek Mühimmatı, 5 bin 700 adet Hafif Silah Mühimmatı, 8 adet 81’lik Havan Mühimmatı, 500 metre saniyeli fitil ve EYP yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, terörle mücadeledeki kararlılığını vurgulayarak, “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” dedi.

Cudi Dağı’nda gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 10 adet M79 Tanksavar Füze Mühimmatı, hava araçlarına ve zırhlı araçlara karşı etkili bir önlem olarak öne çıktı.