Demirören Medya Standı TEKNOFEST’te Büyük İlgi Gördü

Demirören Medya gençleri stüdyoya soktu

Demirören Medya Standı, TEKNOFEST’te Büyük İlgi Gördü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 7’nci kez düzenlenen TEKNOFEST kapsamında, Demirören Medya Grubu’nun standı dikkat çekici bir konseptle ziyaretçilerini ağırladı. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Akdeniz etkinliğinde, Demirören Medya standında açılan podcast deneyimleme merkezi büyük ilgi gördü. Standın merkezine kurulan podcast odası, ziyaretçilere medya teknolojilerini deneyimleme imkanı sundu.

Gençlere unutulmaz bir deneyim yaşatan podcast odasında hazırlanan stüdyo kayıtları USB olarak verilirken, standın en dikkat çeken bölümlerinden biri de CV oluşturma merkezi oldu. CV’sini yükleyen gençler, 1 yıllık D-Smart GO üyeliği kazandılar.

Festival boyunca D-Smart 68. kanal ve D-Smart GO üzerinden 7/24 yayınlanan “TEKNOFEST TV” programlarıyla ilgi çekici içerikler sunuldu. Ayrıca, Demirören Medya Grubu’na ait Hürriyet, Milliyet, Posta ve Fanatik gazeteleri stand ziyaretçilerine ücretsiz olarak dağıtıldı.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle hazırlanan stantta yer alan sanal stüdyo, gençlerin ilgisini çekti. “Green box” adı verilen sanal stüdyoda, TEKNOFEST ziyaretçileri heyecan dolu anlar yaşadılar. Ayrıca, meslek lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan ‘Demircan’ isimli robotun hazırladığı sorularla katılımcılar eğlenceli dakikalar geçirdi. Doğru cevaplar veren gençlere, “TEKNOFEST Adana Hatırası” olarak hatıra fotoğrafı hediye edildi.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank’ın da ziyaret ettiği Demirören Medya standı, Adana’da beş gün boyunca gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliğinde büyük ilgi gördü. Etkinliklerin sona erdiği gün ziyaretçi sayısı 1 milyonu aşarken, Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı gibi hava araçlarının gösterileri ise büyük beğeni topladı.

TEKNOFEST Kapanış ve Ödül Töreni’nde konuşan Selçuk Bayraktar, gençleri geleceğe yönlendirmek adına yapılan etkinliklerin önemine vurgu yaparak, gençlere çağrıda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır ise Türk gençlerine güvenini dile getirerek, milli teknoloji hamlesine sahip çıkma çağrısında bulundu.