Yaşar Kemal ve CHP: Özgür Özel’in Ziyareti

Özel: Yaşar Kemal kimin yanındaysa onların yanındayız

CHP Lideri Özgür Özel, Yaşar Kemal’in Köyünde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Hemite köyünde bulunan Yaşar Kemal Kültür Evi’ni ziyaret etti. Anı defterine yazdığı yazıdan sonra İnce Memed Anıtı’nı da ziyaret eden Özel, Adana ve Türkiye genelinde muhalif siyasetçilerin Yaşar Kemal’e duyduğu hayranlığı dile getirdi.

Özel ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “[…] Biz de Abdi Ağaların düzenine karşı, kadın cinayetleri yaşanırken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadınları savunmasız bırakan Abdi Ağalara karşıyız” şeklinde konuştu. Ayrıca emekli maaşlarına yapılan zamlara da değinen Özel, halkın mağduriyetlerini vurguladı.

Özgür Özel ayrıca Türkiye’nin ilk kadın ilahiyatçısı Bahriye Üçok’u da anarak, onun katledilmesini lanetledi. Daha sonra Kadirli Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katılan Özel, ilçedeki asfalt makinesinin önemine vurgu yaparak, yeni tesisin kapasitesinin arttığını belirtti.

Deprem konutlarıyla ilgili eleştirilerde de bulunan Özel, “Türkiye’de birçok depremzedeye hala yardım ulaşmamış durumda. Mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Hatay’a geçen Özgür Özel, Defne ilçesindeki Sevgi Parkı’nda düzenlenen halk buluşmasına da katıldı.