AK Parti Büyük Kongre Hazırlıkları Devam Ediyor

Teşkilata siyaset eğitimi






AK Parti Hazırlıklarını Sürdürüyor: Büyük Kongreye Doğru

AK Parti, 2025 Nisan Ayındaki Büyük Kongre Sürecine Hazırlanıyor

AK Parti, 2025 Nisan ayında yapılması planlanan büyük kongre sürecine hazırlanıyor. 12 Ekim’de başlayacak belde ve ilçe kongrelerini 90 günde tamamlamayı planlayan AK Parti, 28 Aralık’ta da il kongrelerini başlatmayı hedefliyor. Böylece en geç mart ayı sonuna kadar 8. Büyük Olağan Kongre için hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmiş olacak.

Genel seçimler sonrası Türkiye genelinde 41 il ve 547 ilçede başkan değişikliği yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programında yaptığı açıklamalarla yeni isimlerle kadroları güçlendireceklerini belirtmesiyle birlikte değişim mesajı verilmişti.

Teşkilatı Kapsayan Hazırlıklar

AK Parti, büyük kongre sürecine teşkilatı da kapsayan bir hazırlık yapıyor. İlçe ve il başkanlarının eğitimlerle donatılacağı programda, vatandaşın en çok şikayet ettiği konularda ortak bir dil kullanılması üzerinde durulacak. İl ve ilçe başkanlarının vatandaşla iletişiminde,kıyafet seçiminden tutun da selamlaşma ve diyalog konularına kadar detaylı eğitim verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan kapsamlı bir sunumla çalışmaların büyük kongre öncesinde tamamlanması amaçlanıyor. Kongrenin ardından milletvekilleri ve danışmanlarının da eğitimlere dahil olacağı belirtiliyor.