Ümraniye’de Motosiklet Hırsızlığı Zanlısı Firar Etti: Şüpheli Tutuklandı

Şehit polis Şeyda Yılmaz hakkında hakaret içerikli paylaşım için jet iddianame

Ümraniye’de Motosiklet Hırsızlığı Zanlısı Firar Etti

23 Eylül’de Ümraniye’de motosiklet hırsızlığından yakalanan Yunus Emre Geçti, karakoldan firar etmiş, polis ekipleri tarafından aranmaya başlanmıştı. 19 yaşındaki Geçti, Ihlamurkuyu’da polislerle çıkan arbede esnasında bir polis memurunun silahını alarak ateş açmış ve polis memuru Şeyda Yılmaz’ın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Şüpheli Yunus Emre Geçti’nin 26 farklı suç kaydı olduğu belirlenmiş ve adli makamlarca tutuklanmıştı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden Şehit polis memuru Yılmaz’a hakaret içerikli paylaşımlar yapan Uğur Bostan hakkında ise soruşturma başlatıldı.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, şüphelinin sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlar incelendi. Şüphelinin polislere karşı olumsuz tutumlar sergilediği ve şehit polis memurunu hedef alan ifadeler kullandığı tespit edildi.

Şüpheli Uğur Bostan, yapılan suçlamaları reddederek, paylaşımları yapmadığını iddia etti. Savcılık ise Bostan hakkında ‘Suçu ve suçluyu övmek’ ile ‘Kişinin hatırasına hakaret’ suçlarından 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası talep etti.