Talihsiz Olay: Vesile Bingöl’un Ölümü Soruşturuluyor

Bakırköy'de kâbus evi! İkinci eşi de hayatını kaybetti... İfadesi ortaya çıktı

Talihsiz Olay Sonucunda Vesile Bingöl Hayatını Kaybetti

Bakırköy’de 24 Temmuz 2023’te meydana gelen olayda Vesile Bingöl, eşi ile yaşadığı evde bir ipe asılı olarak hayatını kaybetti. Olaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı.

İddianamede, Vesile Bingöl’ün ölümüne ilişkin kimsenin şikayetçi olmadığı ve kamu hukuku adına dava açılmasının talep edildiği belirtildi. 24 Temmuz 2023 günü Bakırköy’de kolluk birimlerine intihar ihbarının ulaştığı ve polislerin olay yerine gittiği aktarıldı. Hayatını kaybeden Vesile Bingöl’ün ölü bir şekilde ambulansa bindirildiği de iddianamede yer aldı.

İfadesinde Vesile Bingöl’e Fiziksel ve Psikolojik Eziyet Uyguladı

İddianamede ifadesine yer verilen ve ablası Vesile Bingöl ile aynı apartmanda oturan Şaban A., “İsmet Bingöl olay günü sabah saatlerinde ‘Şaban koş koş’ diye bağırdı. Kardeşim yerde yatar haldeydi. Televizyonun sesi fazlaca yüksekti. İsmet Bingöl tamamen giyinikti, ev haliyle değildi. İsmet Bingöl ilk eşini öldürmekten cezaevine girdi. Vesile’ye zaman zaman şiddet uygulardı” şeklinde konuştu.

İsmet Bingöl ise iddianamede verdiği ifadede, “Olay günü gece saatlerinde eve geldim. Geldiğimde Vesile’yi görmedim, uyudum. Sabah saatlerinde en küçük çocuğumun ağlama sesine uyandım. Olay günü tartıştık. Vesile’nin beni aldattığını düşündüm. Başka bir odaya geçtim. Ardından mutfağa baktığımda Vesile’nin kendini astığını gördüm. Mutfaktan aldığım bıçak ile ipi kestim…” şeklinde konuştu.

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda ise Vesile Bingöl’ün asılma dışında ölüm gerçekleştiğine dair tıbbi bir delil bulunmadığı kaydedildi. İddianamede Vesile Bingöl’ün kendini asmadığı ancak eşi tarafından olaya intihar süsü verdiği iddiasının oluştuğu belirtilerek, İsmet Bingöl hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılmazken ‘intihara yönlendirme’ suçundan ceza talep edildi.