Gizemli Kayıp: Rojin Kabaiş’in Aranma Süreci

Van'da kayıp Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları, 12'nci gününde

Van Gölü Sahili’nde Kaybolan Öğrenci Rojin Kabaiş’in Aranması Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşları, Kabaiş’e ulaşamayınca durumu polise bildirdi.

Kabaiş’in Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gitmeyi planladığı, ancak arkadaşının teklifini kabul etmeyerek yalnız gittiği belirlendi. 28 Eylül’de Kabaiş’in cep telefonu, kulaklık, kek ve suyunun bulunduğu Van Gölü Sahili’nde arama çalışmaları başlatıldı.

Polis ekipleri, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekiplerinin de katılımıyla 12. gününde olan arama çalışmalarına devam ediyor. Göl üzerinde ve karada yapılan çalışmalara polis helikopteri de destek veriyor.

Ekipler, Rojin Kabaiş’in durumunu belirlemek için tüm ihtimalleri değerlendiriyor. Arama çalışmalarında iz köpekleri, termal kameralı dronlar, yandan taramalı sonar ve su üstü radar cihazları kullanılıyor. Ekipler, iskele sahilinden Üniversite’ye kadar detaylı bir arama gerçekleştiriyor. (DHA)