MHP Lideri Bahçeli’den Önemli Çağrı ve Mesajlar

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gelişigüzel el uzatmayız

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Çağrı: “Milletimize Güven, Hasımlarımıza Korku Verecek Bir Atmosferde Çalışılmalıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada siyasette uzlaşma ve birlik vurgusu yaptı. Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkan bazı önemli noktalar şunlardır: “Siyasette hiç kimseyle, hiçbir partiyle kategorik olarak alıp veremeyeceğimiz, konuşup çözemeyeceğimiz bir şey yoktur. İlk Meclis’te görev alan her mebusun fikri mazisi, siyasi menşei, şahsi mizacı başka başka olsa da inançları birdi. Gazi Meclis’te o dönem görev alan mebuslar birbirlerinin kökenine, yöresine, anasının diline bakmadılar. İlk Meclis ne yapmışsa, tehditler karşısında bizim de yapmamız gereken odur.” Bahçeli ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’in açılış konuşmasındaki vurgusunu da destekledi ve “Yanı başımızda sınırlar yeniden çizilmeye çalışılırken, Meclisimiz uzlaşma içinde yol gösterici olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşmasında dikkat çeken bir diğer nokta ise uyuşturucu sorununa ilişkin olan endişeleriydi. Bahçeli, “Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanım yaşı oldukça düşmüş, okul önlerinde uyuşturucu çeteleri yuvalanmıştır. Seri ve sert önlemleri almakla yükümlüyüz. Cezasızlık şikâyetleri genişlerse, suçluların tahliyesi sıradanlaşırsa herkes kendi ölçüsüne göre adaleti sağlama peşine takılacak ve devletin temelleri sarsılacaktır.” açıklamasını yaptı.

CHP Lideri Özgür Özel’e yönelik gelen iddialara da değinen Bahçeli, “Özgür Bey’in özel hayatıyla ilgili servis edilen iddia ve iftiraların hiçbirisi siyasetimizin konusu olmaz, olamaz, olmayacaktır.” dedi ve FETÖ taktiklerine karşı olduklarını vurguladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin mesajlarına olumlu yanıt vererek, “Müzakere ve diyalog gerektiren süreçte de müzakereye de diyaloğa da hazırız. Çözüme dair bir plan ve programın kamuoyuna açıklanması halinde barış konuşulabilir.” şeklinde konuştu. DEM Parti’nin toplumsal barışı sağlamak için hazır olduğunu belirten Oruç, Türkiye’nin barışa ihtiyacı olduğunu vurguladı.