Ateş Serbest-2024 Faaliyeti Değerlendirildi

Lübnan'dan tahliye operasyonu... Bakan Güler: Kahraman ordumuzun icra kabiliyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir

Bakan Güler ve Ordu Komutanları Ateş Serbest-2024 Faaliyetini İnceledi

Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Kemal Kadıoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcıları ve ordu komutanlarıyla birlikte Polatlı’daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde gerçekleştirilen “Ateş Serbest-2024″ün Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini takip etti.

Faaliyetin sonunda konuşan Güler, Sakarya Meydan Muharebesi’ne atıfta bulunarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri andığını belirtti. Güler, “Ateş Serbest-2024” faaliyetinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş gücüne katkı sağlayan silah sistemlerinin etkinliğini ve personelin maharetini gözlemlemekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Güler, farklı cins silah ve silah sistemlerinin başarılı atışlarının görüldüğü faaliyette, yerli ve milli savunma sanayisinin ürettiği sistemlerin etkinliğinin bir kez daha ortaya konulduğunu vurguladı. Faaliyetin, kuvvet komutanlıkları arasındaki işbirliğini güçlendirdiğini ve silah sistemlerini kullanma pratiklerini geliştirdiğini belirten Güler, “Tatbikat, personelimizin silahları tanıması bakımından da eşsiz bir deneyim fırsatı sundu” dedi.

Güler, küresel sınamaların arttığı bir dönemde ordunun hazır bulunmasının önemine değinerek, Türkiye’nin savunma ve güvenliği için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Güler, İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumuna karşı Lübnan’a yardım eli uzatılmasının önemine de değindi.

Bakan Güler, son olarak Lübnan’a yapılan tahliye operasyonu hakkında bilgi vererek, kahraman donanma personelini tebrik etti. Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daha güçlü bir Türkiye için gayret göstereceğini belirterek, personelin özverisi ve gayretini takdirle karşıladığını ifade etti.