Eylem ve Timur’un Duruşması: Adalet Süreci Devam Ediyor

Kaza sonrası Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'a ilk sözleri bu olmuş! Aci'nin ailesinden ABD'deki mahkemeye mektup

Kemerburgaz Kazasında Olanlar: Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur’un Duruşması Devam Ediyor

Kemerburgaz’da 1 Mart 2024’te meydana gelen kazada bir kişinin ölümüne ve beş kişinin yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen, annesi Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırılan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Eylem Tok ve oğlu Timur, Türkiye’nin talebi üzerine ABD’den iade edilerek tutuklanmıştı.

Olayın tanıklarından biri olan Murat Aci’nin babası Özer Aci, duruşma sürecine ilişkin, “Eşim ve gelinim, ABD savcılığına mektup yazdı ve bu mektuplar kabul edildi. Ancak henüz bir geri dönüş almadık. Umudumuzu koruyarak adaletin yerini bulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Eylem Tok ve oğlu Timur’un Türkiye’ye iade edilmesini beklediklerini belirten Baba Özer Aci, “Tutuklu olarak yargılanmaları devam ediyor. Bir süre daha hapiste kalabilirler ancak sonuç olarak adalet herkese ulaşacaktır. Önemli olan suçun cezasını çekmeleridir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Aci ailesi, ABD’deki savcılık makamına gönderdikleri mektuplarla adaletin önemine vurgu yapmış ve iade sürecine destek istemişlerdi. Mektupların mahkemeye ulaştığı ancak henüz geri dönüş alınmadığı belirtildi.

Kaza sonrasında yaşananlarla ilgili konuşan Aci, “Oğlumuzun vadesi burada bitti. Ancak kazadan sonraki davranışlar insanlık adına ayıp. Eğer acil yardım çağrısı yapılsaydı belki oğlumuz hala bizimle olurdu. Bunlar affedilemez suçlardır ve mutlaka cezalarını çekmelidirler” dedi.