MSB Müşaviri Aktürk, Terörle Mücadele Operasyonları Hakkında Bilgilendirme Yaptı.

MSB Kaynakları: Bölge büyük felaketle karşılaşabilir! İsrail'in saldırganlığına son verecek tedbirler alınmalı

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Ateş Serbest-2024 faaliyetinin Polatlı’da düzenlendiği haber özelinde bir basın toplantısında konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele operasyonlarına ilişkin bilgiler veren Aktürk, terörle mücadele stratejilerine vurgu yaparak, “Son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak’tan bu yana ise 2 bin 149 teröristin etkisiz hale getirildiğini” ifade etti.

Aktürk, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon bölgelerinde ele geçirilen materyaller hakkında bilgi verirken, 9 Ekim’de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’a Allah’tan rahmet diledi. Ayrıca, Suriyelilerin emniyetli ortama geri dönüşleri için çalışmaların devam ettiğini ve sınırların korunmasının önemine vurgu yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hudutlarda yoğun tedbirler alarak sınırdan yasa dışı geçişleri engellediğini açıkladı. Aktürk, “11 bin 679 kişinin yasa dışı geçiş denemelerinin engellendiğini ve son bir haftada 340 kişinin yakalandığını” belirtti.

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in önemli ziyaretler ve toplantılara katılacağını duyurdu. Ayrıca, askeri eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de vurgu yaparak, TSK’nın envanterindeki silah ve sistemlerin başarılı atışlarını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin TSK’nın kabiliyetlerini artırmaya devam ettiğini belirten Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığının modernizasyon faaliyetlerinin tamamlandığı M60T tanklarının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını kaydetti. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerine personel temin faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

Bakanlık kaynakları, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii konularında yapılan değerlendirmeler ile Türkiye’nin güvenliğine yönelik adımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Aktürk, Türkiye’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güvenliği ve milli savunma politikaları konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.