Sadık Köpek Boncuk: Hastanedeki Sahibine İnanılmaz Sadakati

Herkes Boncuk'un görüntüsünü paylaşmıştı: Onun vefası Japonya'da belgesele konu oldu

Cemal Şentürk’ün Köpeği Boncuk Sahibini Hastanede Yalnız Bırakmadı

Cemal Şentürk, 14 Ocak 2021 tarihinde rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ambulansın içinde bulunan köpeği Boncuk, Şentürk’ün tedavisi sırasında hastane kapısının önünde bekleyerek sahibini yalnız bırakmadı. Her seferinde yakınları tarafından evine götürülen Boncuk, hemen sonra tekrar hastaneye dönerek sahibini beklemeye devam etti. Sağlık durumu düzelen Şentürk, tekerlekli sandalyeyle hastane odasından inerek Boncuk ile buluştu, bu an duygusal anlar yaşattı.

Boncuk’un sadakati, Japonya ve dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Konuyu haber yapan DHA’nın paylaşımı, Uzak Doğu, Avrupa ve ABD medyasında manşetlere taşındı. Boncuk’un, ölen sahibini 9 yıl boyunca bekleyen ve Tokyo’da heykeli dikilen Hachiko’ya benzetilmesiyle ilgili hikaye, Japonya’da belgesel konusu haline geldi. Boncuk’un, hastane önünde gösterdiği sadakat anları belgesel ve film projelerine ilham kaynağı oldu.

Cemal Şentürk, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “3 yıl geçmesine rağmen Boncuk hala beni takip ediyor. Ben hastanede yatarken, Boncuk dışarıda bekliyor. Bir gün camdan seslendim, hemen beni buldu. Güvenlikçiler bile onu durduramadı. Boncuk, beni odamda ziyaret etti. Bu yaşananlar Japonya’da belgesel konusu oldu.”

Cemal Şentürk’ün kızı Aynur Egeli ise Boncuk’un Japonya’da ilgi odağı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Boncuk’un hikayesi belgesel yapıldı ve Japonya’da büyük ilgi gördü. Ara sıra Boncuk’un durumunu sormak için bizi arıyorlar. Şu ana kadar belgeselde benim yerime başka birisi oynamış ama şimdi bir film projesi üzerinde çalışıyorlar.”