Garipoğlu’nun Mezarı Açıldı: DNA Analizi Sonuçları Açıklandı

Cem Garipoğlu'nun kemikleri tekrar mezara yerleştirildi... Defin sırasında dikkat çeken isim: Kabri başında dua okudu

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “fethi kabir” kararı doğrultusunda 3 Ekim’de açılan mezardan alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin tamamlanmasının ardından yerine konulmak üzere Cem Garipoğlu’nun Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrine getirildi. Defin işlemi öncesinde mezarlık çevresi bariyerlerle çevrilip güvenlik şeridi çekilerek önlem alındı.

Ne olmuştu?

Bahçeşehir’de bir villada öldürülen Münevver Karabulut’un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009’da Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011’de Münevver Karabulut’u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu’nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014’te kaldığı Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde intihar etmişti. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu’nun cenazesi toprağa verilirken, aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu. Daha sonra Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu’nun mezarının açılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına talepte bulunmuş, savcılık talebi kabul ederek fethi kabir işlemlerinin yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı göndermişti.

Defin işlemi sırasında Cem Garipoğlu’nun cesedinin, cenaze nakil aracıyla getirilip belediye ekiplerince kazılan mezara konulduğu belirtildi. Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu da defin sırasında mezarda hazır bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Ekim’de gerçekleştirilen “fethi kabir” işleminin sonrasında Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan örneklerin DNA analizi sonucunda, bu kişinin 2014 yılında intihar eden Cem Garipoğlu’na ait olduğunu ve aynı DNA profiline sahip olduğunu doğruladı.