Pelin Karaca Ailesine Taziye Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılı aileyle telefonda görüştü

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Pelin Karaca Ailesine Taziyede Bulundu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Manisa’nın Alaşehir ilçesine gelerek 26 Eylül’den bu yana haber alınamayan 21 yaşındaki Pelin Karaca’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aileye başsağlığı dileyen Keşir, anne Nihal ve baba Nuh ile aile üyelerine sabır diledi. Anne Nihal Dönmez’in “Kızımın en büyük hayali, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekti” sözleri üzerine Keşir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı.

Görüşmede aileye taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle bütün ailenin başı sağ olsun, Pelin kızımız ile ilgili aldığımız haber bizleri yürekten dağladı. Allah kendilerine sabırlar versin. Rabbim yardımcıları olsun inşallah. Bizler de hukuken üzerimize düşen görev neyse tüm bunların üzerine devlet olarak gidiyoruz, gideceğiz.” dedi. Anne Nihal Dönmez’in “Pelin’im en büyük hayali sizinle görüşmekti.” sözlerine yanıt veren Erdoğan, “İnşallah Rabbim cennetinde bizleri buluştursun. Milletçe başsağlığı diliyorum. Rabbim sabırlarını artırsın.” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Keşir, “Her şeyden önce çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Uzun süredir kayıptı. Keşke kendisine canlı bir şekilde ulaşsaydık. Ama ne yazık ki kötü haberi aldık. Şu an adli tıpta işlemler devam ediyor. Biz de ailenin yanında olalım diye buradayız.” şeklinde konuştu. Keşir, kadına karşı işlenen suçların cezalarının artırıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha da caydırıcı olmasıyla ilgili çalışma yapılacağını ifade etti.

Ziyarete AK Parti Kadın Kolları MYK üyesi Fatma Ataseven, İzmir, Aydın, Manisa Kadın Kolları Başkanları, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ile İlçe Başkanı Fedai Kozan da katıldı.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 26 Eylül’den bu yana haber alınamayan 21 yaşındaki Pelin Karaca’nın ailesi polise başvurmuştu. Karaca’nın bulunması için çalışma başlatan polis ekipleri, aynı mahallede oturan 37 yaşındaki Ali U’yu gözaltına almıştı. Zanlı, ifadesinde aracının freninin boşaldığını ve aracın önünde olan Pelin Karaca’yı altına alarak ölümüne sebep olduğunu itiraf etmişti. Tutuklanan şüphelinin tarif ettiği yerde yapılan aramada kadının cenazesi bulunmuştu.