YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş Kayboldu: Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van'da kayıp Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 15. gününde devam ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş adlı genç kız, 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ancak geri dönmemiştir. Arkadaşları, Rojin’e ulaşamayınca 28 Eylül’de polisi aramıştır.

Rojin’in 27 Eylül’de saat 18.30’da Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, fakat arkadaşının teklifini reddettiği belirlenmiştir. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuştur.

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlatmıştır. Havadan destek alınan çalışmalarda çeşitli ekipmanlar kullanılmaktadır.

Çalışmalar özellikle Rojin’e ait başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaşmıştır. Gönüllü arama ekipleri ve kadavra köpekleri de destek vermekte ancak genç kıza dair yeni bir iz bulunamamaktadır.