Tartışmalı Ambulans Olayı Bursa’da Gerçekleşti

Baba-oğul magandalar

Bursa’da kalp krizi geçiren 80 yaşındaki N.G. isimli kadın hastanın Gemlik Devlet Hastanesi’nden Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk edildiği sırada yaşanan olayda paramedik ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu ile otomobil sürücüsü arasında tartışma çıktı.

Tartışmada Yaralanan Ambulans Sürücüsü:

İddiaya göre, ambulans emniyet şeridinde ilerlerken arkadan gelen otomobilin sürücüsü selektör yapıp korna çalarak yol istedi. Ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu, otomobile yol verdi. Ancak otomobilde bulunan tekstil firması sahibi S.Y. ve oğlu Melih Y., Karasulu’ya tepki göstererek hasta olmadığını ve boşuna siren çaldığını iddia etti. Baba ve oğlu ambulansın önünü kesti ve tartışma büyüdü.

Olayın Gelişimi:

Karasulu, hasta taşıdığını belirtmesine rağmen tartışma devam etti. İddialara göre otomobilden inen S.Y. ile oğlu Melih Y., sürücüyü dövdü ve olay yerinden uzaklaştı. Yaralı halde hastaneye yetiştirmek için ambulansı kullanan Karasulu’nun dil kıkırdağı kırıldı, dudağı yarıldı ve çene kemiğinde travma yaşandı. Karasulu’ya 7 gün iş göremez raporu verildi.

Gözaltına Alınan Şahıslar:

Olay sonrası şikayet üzerine S.Y. ve oğlu Melih Y. gözaltına alındı. Baba S.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Melih Y. tutuklandı. Ambulans sürücüsü Karasulu’nun hastaneye yetiştirdiği 80 yaşındaki kadın hastanın ise acil anjiyoya alındığı ve tedavisinin devam ettiği belirtildi.