Cenevre’de Kurtulmuş’un İSİPAB Konuşması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Netanyahu ve çetesi er ya da geç hesap verecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cenevre’de Parlamentolar Arası Birlik Toplantısına Katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu’na katılmak üzere İsviçre’nin Cenevre şehrine geldi. Kurtulmuş, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) eşgüdüm toplantısında ülkelerin temsilcilerine Türk halkının selam ve dostluk mesajlarını iletti.

Kurtulmuş’un konuşmasında, küresel olarak sosyal, ekonomik ve politik sorunların Gazze, Kudüs-ü Şerif ve Filistin halkının durumunun merkezinde olduğunu vurgulayarak, “Tarihin bu kritik döneminde tüm insanlığın ama en çok da İslam ümmetinin birlik ve beraberlik sergilemesi gerekmektedir.” dedi. İsrail’in işlediği suçları kınayan Kurtulmuş, Lübnan halkına desteklerini iletti ve uluslararası mahkemelerde hesap vereceklerini belirtti.

Kurtulmuş, İsrail’in gücünün bölünmüşlüğümüzden kaynaklandığını belirterek, “Filistin gibi ortak çıkarlarımız söz konusu olduğunda siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakmalı ve bir bütün olarak hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu. İSİPAB’ın Filistin davasını savunma konusunda önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Kurtulmuş, delegasyonların bu konuya öncelik vermesi gerektiğini ifade etti.