Selçuklu’da Polis Memuru Hayati Tehlike İçinde

Polis memuruna bıçaklı saldırının görüntüsü ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya: 7 bıçak darbesiyle ağır yaralandı

Selçuklu’da Polis Memuru Saldırıda Yaralandı

Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi’nde yaşanan olayda, saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bir kişinin sinir krizi geçirdiği ihbarı yapıldı. Polis ve sağlık görevlileri, adrese sevk edildi.

Olay yerine gelen ekipler, evin önünde sinir krizi geçirdiği iddia edilen Emre Köroğlu’nun elinde bıçakla saldırdığını gördüler. Polis memuru Mustafa Topuz, sırtından aldığı 7 bıçak darbesiyle yaralandı. Saldırgan başka bir polis memuru tarafından vurularak hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis memuru Topuz, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı, saldırgan ise Konya Şehir Hastanesi’ne götürüldü.

Tedavi altına alınan Topuz’un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Emre Köroğlu’nun ise son bir yıl içerisinde 10 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi. Konya Valisi İbrahim Akın ve Emniyet Müdürü Mevlüt Karabulut, hastanede polis memurunun sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili açıklama yaparak, “29 yaşındaki E.K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli kahraman polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırgan yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalandı ve hastanede gözaltına alındı” dedi.

Bakan Yerlikaya, “Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine aziz milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.