Hala Aranan Rojin Kabaiş Van Gölü Sahili’nde Kayboldu

Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştı

Van Gölü Sahili’nde Kaybolan Öğrenci Aranıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de akşam yemeğini yedikten sonra kaldığı yurtta dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşları tarafından telefonla ulaşılamayınca durum polise bildirildi.

Rojin’in Van Gölü Sahili’ne gitmeyi planladığı ve birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği belirlendi. 28 Eylül’de Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su sahilde bulundu ve polise teslim edildi.

Telefonla konuştuğu annesine markete gideceğini söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekipleri ve havadan destek veren polis ekipleri ile birlikte yapılan arama çalışmalarında, Rojin’e ait hiçbir iz bulunamadı.

Arama çalışmaları özellikle Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasında yoğunlaştırıldı. Diyarbakır ve Erzurum emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de arama çalışmalarında kullanılıyor. Aramaların 16. gününde yapılan kazılar sonucunda da Rojin’e ait herhangi bir bulgu elde edilemedi.

Göl üzerinde ve karada yapılan detaylı arama çalışmaları devam ederken, şu ana kadar Rojin Kabaiş’e ait herhangi bir iz bulunamadı.